Συρία: Οι ΗΠΑ προμηθεύουν με όπλα τους αντάρτες

Οι Άραβες αντάρτες της Συρίας ενημερώθηκαν από την Ουάσινγκτον ότι νέα όπλα είναι καθ» οδόν για να τους βοηθήσουν να εξαπολύσουν μια επίθεση, σε συνεργασία με τους Κούρδους συμμάχους τους, στην πόλη Ράκα, την οποία ελέγχουν…

εδώ και πάνω από έναν χρόνο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"Συναντηθήκαμε με τους Αμερικανούς και αυτό (η αποστολή όπλων) εγκρίθηκε. Μας είπαν ότι αυτά τα νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων και όπλων σύγχρονης τεχνολογίας, είναι καθ» οδόν" δήλωσε ο Άμπου Μουάζ, ένας εκπρόσωπος του Επαναστατικού Μετώπου της Ράκα, μιας ομάδας που αποτελείται κυρίως από Άραβες αντάρτες και μέλη φυλών από την περιοχή αυτή.

Οι Άραβες μαχητές, μαζί με τις κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) μετέχουν σε μια νέα συμμαχία, τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας. Οι YPG, με τη στήριξη Αράβων ανταρτών, εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας στις αρχές του έτους.

Ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (CentCom) είπε τη >Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ έριξαν με αλεξίπτωτα πυρομαχικά για τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν το ΙΚ στη βόρεια Συρία.

Πρόκειται για μια "επιτυχή" επιχείρηση, όπως την χαρακτήρισε ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ σε ανακοίνωσή του. Οι ΗΠΑ έστειλαν με αυτόν τον τρόπο πυρομαχικά "σε συριακές αραβικές ομάδες, οι ηγέτες των οποίων έχουν ελεγχθεί" από την Ουάσινγκτον, πρόσθεσε.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μεταφορικά αεροσκάφη C-17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Ένας αξιωματούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ερρίφθησαν συνολικά "50 τόνοι πυρομαχικών", επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που είχε μεταδοθεί από το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποιες ομάδες παρέλαβαν τα πυρομαχικά αυτά.

Την Παρασκευή το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι αλλάζει στρατηγική, μετά την αποτυχία του προγράμματος εκπαίδευσης των μετριοπαθών ανταρτών της Συρίας και, αντί να προσπαθεί να οργανώσει ολόκληρες νέες μονάδες, θα παρέχει εξοπλισμό σε υπάρχουσες ομάδες, αφού προηγουμένως ελέγξει τους ηγέτες τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

The post Συρία: Οι ΗΠΑ προμηθεύουν με όπλα τους αντάρτες appeared first on daily365.gr.

Συρία: Οι ΗΠΑ προμηθεύουν με όπλα τους αντάρτες