ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Αποσύρονται μπουκάλια Coca Cola και Nestea

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει περιέλθει περίεργη προκήρυξη τρομοκρατικής ομάδας που εστάλη σε ενημερωτική ιστοσελίδα και σε εφημερίδα μαζί με δύο φιάλες αναψυκτικού Coca Cola που περιείχαν υδροχλωρικό οξύ.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση, ενώ παράλληλα έχουν ειδοποιηθεί τόσο οι εν λόγω εταιρείες, όσο και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων για να προβούν στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Coca Cola, που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών 500 ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων).
ν πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων)».

Η προκήρυξη εστάλη μέσω ταχυδρομείου μέσα σε δέμα που περιείχε δύο USB stick και δύο πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού Coca Cola των 500 ml.

Από την ανάλυση που έγινε σε ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο, προέκυψε ότι πράγματι στα μπουκάλια του αναψυκτικού εμπεριέχεται ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.

Την προκήρυξη υπογράφει η ομάδα FAI/IRF «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Ο συντάκτης της προκήρυξης ισχυρίζεται ότι η ομάδα έχει στην κατοχή της δεκάδες μπουκάλια αναψυκτικών από δύο εταιρίες και εκτοξεύει την απειλή ότι σχεδιάζει να τα δηλητηριάσει όλα με υδροχλωρικό οξύ και να τα επανατοποθετήσει σε καταστήματα που τα πωλούν.

Στην προκήρυξη των έξι σελίδων, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων.

Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα, που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».

Ο συντάκτης της προκήρυξης προειδοποιεί στο τέλος τους καταναλωτές να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα.

«Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου» αναφέρει χαρακτηριστικά.