Παραμονή Πρωτοχρονιάς και το Sante σας προσφέρει πάλι Glühwein…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με διάθεση εορταστική και την τελευταία μέρα του 2014 από τις 12 το μεσημέρι το Sante ετοιμάζει και προσφέρει σε όλους Glühwein !!! Μετά την επιτυχία και την θετική αποδοχή του κόσμου στο ζεστό κρασί την παραμονή των Χριστουγέννων, η ομάδα του Sante αποφάσισε να ζεστάνει και πάλι τους Τρικαλινούς !

Glühwein

Τι είναι το Glühwein?

Glühwein είναι το Χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί! Η ιστορία του ξεκινά από την εποχή των Ρωμαίων με την ονομασία Würtzwein (κρασί με μπαχαρικά). Αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων, αφού τα μπαχαρικά ήταν πολύ ακριβά, καθώς εισάγονταν από μακρινές χώρες. Κατά τον Μεσαίωνα του προσέδιδαν και φαρμακευτικές ιδιότητες. Σήμερα είναι από τα πιο γνωστά αλκοολούχα ποτά του Βορρά της Ευρώπης. Εξαιρετικά δημοφιλές είναι όμως στις Γερμανόφωνες χώρες, την Αλσατία και την Γαλλία.

Είναι Χριστουγεννιάτικο ποτό και δε λείπει από τις υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες αγορές στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων. Κόκκινο κρασί, ζάχαρη, μπαχαρικά και χυμός λεμονιού/πορτοκαλιού είναι τα βασικά συστατικά του. Πίνεται ζεστό! Μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές της συνταγής του Glühwein. Είναι μια ζεστή συντροφιά για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Δοκιμάστε το!