Ο Σημίτης μίλησε στις Βρυξέλλες και για… Κατρούγκαλο

Σε καλή πολιτική φόρμα, αλλά και φανερά προβληματισμένος για το μέλλον της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που μεταλλάσσεται εμφανίστηκε, μιλώντας την Τρίτη στιςΒρυξέλλες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης Τσίπρα να αλλάξουν οι κανόνες στις σχέσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη ουδέν απέδωσαν και ότι επί της ουσίας ήταν χαμένος χρόνος, το κόστος του οποίου επωμίζεται ο Έλληνας πολίτης.

×ÁËÊÉÄÉÊÇ-ÓÕÍÏÄÏÓ ÊÏÑÕÖÇÓ ÅÅ-ÓÇÌÉÔÇÓ ÊÙÓÔÁÓ-ÆÉÓÊÁÑ ÍÔÅÓÔÅÍ

Δήλωσε πεπεισμένος ότι αν δεν καταπολεμηθούν «τα πελατειακά δίκτυα και η συντεχνιακή νοοτροπία» η Ελλάδα «δεν θα υπερβεί τις υστερήσεις της», ενώ εξαιρετικά αιχμηρός ήταν τόσο για το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα όσο και για τη στάση μερίδας του δικηγορικού σώματος.

«Αυτός ο κύριος που ήταν δικηγόρος και έγινε υπουργός υπέγραφε συμφωνητικά που σε άλλες χώρες της Ευρώπης απαγορεύονται εκ του νόμου» ανέφερε μεταξύ των άλλων, σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό”, για την υπόθεση Κατρούγκαλου ο Σημίτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες των Ελλήνων δικαστών.

Η ομιλία Σημίτη στις Βρυξέλλες έγινε στο πλαίσιο δείπνου που διοργάνωσε το Δίκτυο Ελλήνων Βελγίου Αργώ.

www.tanea.gr